Wieprzowina z borowikami i puree z rzepy

Dziś kolacja w rustykalnym stylu.
Dla 2 osób:
1 rzepa
2 łyżki śmietany 12%
 200g wieprzowiny(ja miałam steki z baleronu)
Garść suszonych borowików
Łyżka masła
2 łyżki śmietany
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
Tymianek, sól I pieprz

Rzepę kroimi w kostkę I gotujemy tak jak ziemniaki w osolonej wodzie.
Suszone grzyby zalewamy ok 1/2 litra wrzątku I zostawiamy pod przykryciem na ok 10minut.
Mięso smażymy przez chwilę. Dorzucamy cebulę I czosnek. Chwilkę dusimy. Podlewamy wodą razem z grzybami. Dodajemy tymianek I redukujemy przez ok 15 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę I masło.
Rzepę tłuczemy jak ziemniaki I dodajemy śmietanę.
Na koniec talerz pokropiłam oliwą z pestek dyni. Ma przecudny kolor!
Smacznego!