Thai Sesame chicken/ Tajski kurczak z sezamem


 This is take away food you can make at home. Very simple and fantastic dish, the flavor of the chicken is wonderful and this can be a nice change in everyday cooking.


 Ingredients:

 ½ cup soy sauce
1 teaspoon fish sauce
¼ cup oyster sauce
4 teaspoons sesame oil
 ¼ cup honey
1 clove garlic, crushed
4 chicken thighs
 sesame seeds
1 teaspoon lime juice
chilli and chives as garnish

Instructions:
  1. Pre-heat the oven to 200°.
  2. Mix the soy, fish and oyster sauce, honey, sesame oil, lime juice and garlic in a bowl and whisk together. Place the chicken in the baking dish and pour over the sauce.  Place in the oven and allow to bake for 50 minutes until the chicken is caramelised and sticky and cooked through. Remove from the oven, sprinkle with sesame seeds, chives and chilli and serve with rice.


Jest to take away danie, które można zrobić w domu.  Bardzo prosta i smaczna potrawa. Smak tego kurczaka, jest świetny i może to być miłą  odmianą w codziennym gotowaniu.


Składniki:

 ½ filiżanki sosu sojowego
 1 łyżeczka sosu rybnego
¼ filiżanki sosu ostrygowego
4 łyżki oleju sezamowego
 ¼ filiżanki miodu
1 ząbek czosnku
1 kawałki kurczaka (zrobiłam z udek)
sezam
1 łyżeczka soku z limonki
posiekane chilli i szczypiorek, jako dekoracja.




Wykonanie:
  1.  Nastawić piekarnik na 200°.
  2. W misce pomieszać sojowy, rybny i ostrygowy sos, miód, olej sezamowy, sok z limonki i czosnek. Kawałki kurczaka zamoczyć w sosie. Włożyć kurczaka do piekarnika i piec 50 min, aż kurczak będzie dobrze upieczony. Po wyjęciu z piekarnika oprószyć sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem i posikanym chilli. Najlepiej smakuje z ryżem.