Deep Fry Chilli Chicken/ Smażony Kurczak Chilli

 I broke my iron rule and I made for dinner deep-fried pieces of chicken. Why do not? This is not healthy food, but my son was delighted to taste ;)))





Ingredients:
8 skinless, boneless chicken breast/thigh, cut into small pieces
Oil, for deep-frying
2 cloves garlic, minced
4 tablespoons  sweet chilli sauce
1 teaspoon lime juice
Salt
1/2 teaspoon white sesame

Frying Batter:
1 egg white
1/2 cup all-purpose flour, sifted
1/4 cup cornstarch
1/2 teaspoon baking powder
1/2 cup water, ice cold
1 tablespoon cooking oil
Salt
Method:
Mix all the Batter ingredients in bowl. Add the chicken. 
Heat up a wok/pan with about two inches of oil. As soon as the oil is fully heated, deep-fry the chicken until golden brown. Transfer the chicken out to a dish lined with paper towels to sock up the oil.
In the second pan heat the oil and fry the garlic. Transfer the fried chicken into the pan, follow by the sweet chilli sauce, lime juice and salt. Stir to coat the chicken well with the sweet chilli sauce.
Dish out, garnish with the white sesame.


Złamałam dziś moją żelazną zasadę i usmażyłam kurczaka w głębokim tłuszczu. Nie jest to zbyt zdrowe jedzenie, ale bardzo smakowało mojemu synowi. Czasami można.
Składniki:
8 małych kawałków kurczaka, bez skóry i kości.
Olej
2 ząbki czosnku
4 łyżki sosu chilli
1 łyżeczka soku z limonki
Sól
1/2 łyżki białego sezamu

Ciasto
1 białko
1/2 szklanki mąki (przesianej)
1/4  szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki wody
1 łyżka oliwy
Sól

Wykonanie:

Wymieszać wszystkie składniki ciasta w misce i dodać kawałki kurczaka. Rozgrzać patelnię z olejem i usmażyć kawałki kurczaka. Wyjąć kurczaka na papierowy ręcznik i odsączyć tłuszcz.

W drugiej patelni przysmażyć czosnek następnie dodać kurczaka i całość polać sosem chilli. Po usmażeniu poruszyć sezamem. Na wierzch można położyć kilka listków kolendry. Należy serwować na ciepło.




1 komentarz:

gin pisze...

Raz nie zawsze ;) A danie wygląda smakowicie :)