Sałatka wykwintna jest bardzo prosta i efektowna. Dodałam szynkę, ale z powodzeniem możecie ją zastąpić wędzonym łososiem.
Składniki:
Sałata roszponka (lub inna, jesli lubicie inną)
Szynka parmeńska
Parmezan (najlepiej pokrojony w cienkie długie plastry)
Balsamiko
Oliwa
Oliwki (opcjonalnie)
Sól i pieprz
Wszystkie składniki należy poukładać warstwowo na siebie na dole sałata, potem kilka kropli oliwy i blasamico następnie szynka i ser. Na to oliwki, jeśli lubicie. Tę sałatkę można jeść, jako przystawkę do pieczonego łososia lub krwistego steku.
Subskrybuj:
Posty (Atom)
Tags
agrest
alkohol
babeczki
barszcz
bengali
bezglutenowe
bezglutenowy
biała czekolada
boczek
Boże Narodzenie
bread
breakfast
brokuły
burak
burger
cake
cheesecake
chili
chleb
Christmas
ciasta
ciasteczka
Ciastka
Ciasto cytrynowe
ciasto parzone
cupcakes
curry
czekolada
desery
dessert
dieta
dietetycznie
drink
drożdżówka
dżem
faworki
fish
ginger
gluten free
grill
gruszki
grzyby
hummus
imbir
indyk
Irlandia
Italian food
jagody
jajka
jam
kanapka
kanapki
karpatka
Kasza jaglana
kasze
Kawa
kawa mrożona
koftas
koktail
Kolacja
krewetki
Królik
kuchnia arabska
kuchnia azjatycka
kuchnia brazylijska
kuchnia chińska
kuchnia francuska
kuchnia hiszpańska
kuchnia indyjska
kuchnia japońska
kuchnia koreańska
kuchnia meksykanska
kuchnia polska
kuchnia tajska
kuchnia wegetariańska
kuchnia włoska
kunia włoska
Kurczak
lamb
lemon drizzle cake
lemon tart
lentils
lunch
łosoś
makaron
małże
margarita
margharita
masło orzechowe
mexican food
Middle East
muffinki
napoje
omlet
owoce morza
owsianka
paella
paleo
Pancakes
pate
pączki
peanut butter
pear cake
pesto
pierniczki
pierogi
pizza
pretzels
Przekąski
przetwory
przystawki
quiche
rabarbar
rhubarb
rogaliki
ryby
sajgonki
salad
sałatki
sandwich
ser kozi
sernik
Snack
soczewica
Sok
sos holenderski
soup
Szparagi
śniadanie
tagine
tarta cytrynowa
tequila
teriyaki
thaini
tłusty czwartek
tort
turkey
urodziny
vegetarian
wanilia
warzywa
Wielkanoc
Wieprzowina
zapiekanka
zebra
zupa
zupa krem
żeberka
żurek