Idealna na lato (chociaż u mnie za oknem deszcz :-)). Kawa mrożona może być idealnym zakończeniem letniego obiadu.
Na dwie kawy będzie potrzeba:
2 filiżanki espresso (ewentualnie troche mocniejszej kawy rozpuszczalnej)
2 łyżeczki czekolady do picia
200ml mleka
Wiórki czekoladowe
Lód
Shaker (słoik sprawdzi się równie dobrze)
Parzymy espresso. Dodajemy do kawy czekoladę do picia I energicznie mieszamy żeby nie zrobiły się grudki.
Shaker wypełniamy do połowy lodem, wlewamy mleko I kawe. Zakrywamy I energicznie wstrząsamy przez ok 30sekund. Przelewamy do kieliszków do martini I posypujemy wiórkami czekoladowymi.
Smacznego!
Na dwie kawy będzie potrzeba:
2 filiżanki espresso (ewentualnie troche mocniejszej kawy rozpuszczalnej)
2 łyżeczki czekolady do picia
200ml mleka
Wiórki czekoladowe
Lód
Shaker (słoik sprawdzi się równie dobrze)
Parzymy espresso. Dodajemy do kawy czekoladę do picia I energicznie mieszamy żeby nie zrobiły się grudki.
Shaker wypełniamy do połowy lodem, wlewamy mleko I kawe. Zakrywamy I energicznie wstrząsamy przez ok 30sekund. Przelewamy do kieliszków do martini I posypujemy wiórkami czekoladowymi.
Smacznego!