W sobotnie popołudnia idąc na spacer można już poczuć pachnące grille. Ja uwielbiam grillowane warzywa. Oliwa, czosnek, zioła na pysznych i zdrowych warzywach to niebo.
Dziś zrobiłam pieczarki, chyba wszyscy je lubimy, wszystko można do nich dodać i zawsze smakują świetnie.
Składniki:
Pieczarki (duże kapelusze),
Chilli,
Oliwa,
Dwa ząbki czosnku,
Bazylia,
Sól,
Pieprz.
Pieczarki myjemy,wycinamy z nich nóżki, smarujemy oliwą i kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię do grilla lub na grilla (kapeluszami na dół). W tym czasie rozdrabniamy czosnek, bazylię oraz chilli. Wsypujemy składniki do małej miseczki i zalewamy kilkoma kroplami oliwy.
Piekące się pieczarki, obracamy kapeluszami w dół i chwilę pieczemy, aż zmiękną. Solimy i pieprzymy.
Po chwili znowu obracamy je na kapelusze i w środek wkładamy łyżeczką mieszankę czosnek/chilli/bazylia.
Kiedy przejadą aromatem możemy je serwować.
Nóżki pieczarek można drobno posiekać wrzucić do rondelka, dodać masło i zrobic z nich sos.
Życzę udanego grilla :))
Dziś zrobiłam pieczarki, chyba wszyscy je lubimy, wszystko można do nich dodać i zawsze smakują świetnie.
Składniki:
Pieczarki (duże kapelusze),
Chilli,
Oliwa,
Dwa ząbki czosnku,
Bazylia,
Sól,
Pieprz.
Pieczarki myjemy,wycinamy z nich nóżki, smarujemy oliwą i kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię do grilla lub na grilla (kapeluszami na dół). W tym czasie rozdrabniamy czosnek, bazylię oraz chilli. Wsypujemy składniki do małej miseczki i zalewamy kilkoma kroplami oliwy.
Piekące się pieczarki, obracamy kapeluszami w dół i chwilę pieczemy, aż zmiękną. Solimy i pieprzymy.
Po chwili znowu obracamy je na kapelusze i w środek wkładamy łyżeczką mieszankę czosnek/chilli/bazylia.
Kiedy przejadą aromatem możemy je serwować.
Nóżki pieczarek można drobno posiekać wrzucić do rondelka, dodać masło i zrobic z nich sos.
Życzę udanego grilla :))
1 komentarz:
Też często grilluję pieczarki, są wtedy przepyszne.
Prześlij komentarz