This is traditional American-style breakfast, but it also taste good with fried bacon and maple syrup.
To jest tradycyjne śniadanie w stylu amerykańskim, świetnie smakuje też ze smażonym boczkiem oraz syropem klonowym.
Ingredients:
2 cups plain flour,
1.1/2 tsp of soda,
4 tbsp sugar,
1 egg,
300 ml milk,
oil for frying,
honey,
blueberries
Składniki:
2 szklanki mąki,
1.1/2 łyżeczki sody,
4 łyżki cukru,
1 jajko,
300 ml mleka,
olej do smażenia,
miód,
borówki.
In food procesor mix flour, soda, and sugar. Add egg and blend until smooth batter. Heat a heavy pan and add oil, place spoonful of the batter on the hot pan cook for 2-3 minutes.
Remove from the pan and serve warm with honey and blueberries.
Do mistera wrzucić mąkę, sodę i cukier. Dodać jajko i miksować do uzyskania gładkiego ciasta. Podgrzać olej na patelni i włożyć dużą łyżkę ciasta. Piec 2-3 minuty.
Zdjąć z patelni i podawać cieple z miodem i borówkami.
To jest tradycyjne śniadanie w stylu amerykańskim, świetnie smakuje też ze smażonym boczkiem oraz syropem klonowym.
Ingredients:
2 cups plain flour,
1.1/2 tsp of soda,
4 tbsp sugar,
1 egg,
300 ml milk,
oil for frying,
honey,
blueberries
Składniki:
2 szklanki mąki,
1.1/2 łyżeczki sody,
4 łyżki cukru,
1 jajko,
300 ml mleka,
olej do smażenia,
miód,
borówki.
In food procesor mix flour, soda, and sugar. Add egg and blend until smooth batter. Heat a heavy pan and add oil, place spoonful of the batter on the hot pan cook for 2-3 minutes.
Remove from the pan and serve warm with honey and blueberries.
Do mistera wrzucić mąkę, sodę i cukier. Dodać jajko i miksować do uzyskania gładkiego ciasta. Podgrzać olej na patelni i włożyć dużą łyżkę ciasta. Piec 2-3 minuty.
Zdjąć z patelni i podawać cieple z miodem i borówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz