I love making dark chocolate truffles at home. Let’s be honest, this is a "dirty job" and a little fancy, too ;)
Kocham robić w domu trufle z ciemnej czekolady, ale szczerze mówiąć jest to dość "brudna robota", ale także luksusowa ;)
Dark chocolate 200 gr
Butter 100 gr.
1/4 - 1/2 cup cocoa powder for dusting
Yolk,
Instructions:
Chop the dark chocolate into tiny pieces and place in a large heat proof bowl.
Heat the butter in a small saucepan over medium heat until gently simmering. Remove from the heat and pour the mixture over the chopped chocolate ; stir well to combine, whisking until chocolate is completely melted. Add yolk. Pour the mixture into a small glass dish and set in the refrigerator for at least 1 hour.
Place the cocoa powder on a large clean plate. Remove the truffles from the refrigerator, roll each one in the cocoa powder, and shape into balls by rolling between the palms of your hands. Add more cocoa powder if they get too sticky. You can keep them in the fridge 5 days.
Gorzka czekolada 200gr,
Masło 100 gr.
1/4-1/2 kakao, jako posypka.
1 żółtko.
Wykonanie:
Pokroić drobno czekoladę i wsypać do żaroodpornego naczynia. Podgrzać masło w małym garnuszku. Zdjąć z ognia i pomieszać czekoladę z masłem, do utworzenia się jednolitej masy, wbić w to żółtko i całość wymieszać. Włożyć masę do lodówki i chłodzić około 2 godziny.
Kakao wsypać do miseczki. Wyjąć masę truflową z lodówki uformować nieregularne kuleczki palcami i obtoczyć dokładnie w kakao. Następnie oblizać paluszki. Można trzymać je w lodówce do 5 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz