Druga odsłona zupy brokułowej. Jest delikatna w smaku. Idealna na lekki lunch.
Ze składników poniżej wyszło mi tak ok. 1,5 litra zupy.
1 litr bulionu z kurczaka lub warzywnego. najlepiej domowego ale dobra kostka rosołowa też jest ok
1 duży brokuł
3 serki topione (trójkąciki) śmietankowe
sól I pieprz do smaku
Brokuł rozdzielamy na różyczki a grubą łodygę kroimy w kostkę. Zalewamy gorącym bulionem I gotujemy do miękkości tak ok.8 minut. Następnie miksujemy zupkę I dodajemy serki topione. Jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy do smaku solą I pieprzem. Zupa gotowa!
Można przed podaniem oprószyć papryką I skórką z cytryny.
Kto powiedział, że gotowanie zupy zajmuje dużo czasu?
Smacznego!
Ze składników poniżej wyszło mi tak ok. 1,5 litra zupy.
1 litr bulionu z kurczaka lub warzywnego. najlepiej domowego ale dobra kostka rosołowa też jest ok
1 duży brokuł
3 serki topione (trójkąciki) śmietankowe
sól I pieprz do smaku
Brokuł rozdzielamy na różyczki a grubą łodygę kroimy w kostkę. Zalewamy gorącym bulionem I gotujemy do miękkości tak ok.8 minut. Następnie miksujemy zupkę I dodajemy serki topione. Jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy do smaku solą I pieprzem. Zupa gotowa!
Można przed podaniem oprószyć papryką I skórką z cytryny.
Kto powiedział, że gotowanie zupy zajmuje dużo czasu?
Smacznego!
1 komentarz:
Pyszny pomysł! :) Chętnie bym spróbowała :)
Prześlij komentarz