This moist, slightly sweet cake is perfect for weekend afternoon tea. It is very hard to resist it when the mouthwatering fragrance of vanilla wafts through the house.
Ingredients:
500 g of pears
1 tablespoon of Williams liquer (optional)
juice of 0.5 lemon
75 g of brown sugar
75 g of flour
1 heaped teaspoon of baking powder
3 eggs
pinch of salt
50 g of melted butter plus extra for the tin
1 teaspoon of vanilla paste or seeds scraped out of one vanilla pod
Method:
Heat the oven to 170C (fan). Prepare the round cake tin.
Cut the pears and add the lemon juice and Williams liquer if using. Leave them on the side.
Beat the egg whites with a pinch of salt slowly adding sugar. Follow by the egg yolks, flour, baking powder and vanilla paste. Add the pears and all the juices to the batter. Transfer to the baking tin and bake for 50 minutes. Let it cool for few minutes and dig in. I know you won't be able to resist any longer :-)
To wilgotne, lekko słodkie ciasto jest idealne na weekendowy podwieczorek. Bardzo ciężko jest oprzeć się temu wspaniałemu zapachowi wanilii rozchodzącemu się po domu.
Skłdaniki:
500 g gruszek
1 łyżka likieru groszkowego (opcjonalnie)
sok z 0.5 cytryny
75 g brązowego cukru
75 g mąki
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
szczypta soli
50 g roztopionego masła, plus trochę do sparowania formy
1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z laski wanilii
Metoda:
Piekarnik rozgrzej do 170C (z obiegiem). Przygotuj formę.
Gruszki pokrój i zalej sokiem z cytryny i likierem. Odstaw na chwilę.
Ubij białka ze szczyptą soli, powoli dodając cukier. Następnie dodaj żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i pastę waniliową. Dodaj gruszki z całym sokiem. Przelej do formy i piecz przez 50 minut. Zostaw chwilę do ostygnięcia i wcinaj. Wiem, że nie będziesz w stanie się dłużej oprzeć:-)
Smacznego!
Ingredients:
500 g of pears
1 tablespoon of Williams liquer (optional)
juice of 0.5 lemon
75 g of brown sugar
75 g of flour
1 heaped teaspoon of baking powder
3 eggs
pinch of salt
50 g of melted butter plus extra for the tin
1 teaspoon of vanilla paste or seeds scraped out of one vanilla pod
Method:
Heat the oven to 170C (fan). Prepare the round cake tin.
Cut the pears and add the lemon juice and Williams liquer if using. Leave them on the side.
Beat the egg whites with a pinch of salt slowly adding sugar. Follow by the egg yolks, flour, baking powder and vanilla paste. Add the pears and all the juices to the batter. Transfer to the baking tin and bake for 50 minutes. Let it cool for few minutes and dig in. I know you won't be able to resist any longer :-)
To wilgotne, lekko słodkie ciasto jest idealne na weekendowy podwieczorek. Bardzo ciężko jest oprzeć się temu wspaniałemu zapachowi wanilii rozchodzącemu się po domu.
500 g gruszek
1 łyżka likieru groszkowego (opcjonalnie)
sok z 0.5 cytryny
75 g brązowego cukru
75 g mąki
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
szczypta soli
50 g roztopionego masła, plus trochę do sparowania formy
1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z laski wanilii
Metoda:
Piekarnik rozgrzej do 170C (z obiegiem). Przygotuj formę.
Gruszki pokrój i zalej sokiem z cytryny i likierem. Odstaw na chwilę.
Ubij białka ze szczyptą soli, powoli dodając cukier. Następnie dodaj żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i pastę waniliową. Dodaj gruszki z całym sokiem. Przelej do formy i piecz przez 50 minut. Zostaw chwilę do ostygnięcia i wcinaj. Wiem, że nie będziesz w stanie się dłużej oprzeć:-)
Smacznego!
1 komentarz:
Jestem pewna, że ja bym się oprzeć nie potrafiła :)
Prześlij komentarz