After Christmas and New Year I suggest a vegetarian diet for at least a week.
Gnocchi are delicius and light and make a fantastic accompaniment to pasta dish.
Po świętach Bożego Narodzenia i Sylwestrze proponuję wegetariańską dietę przynajmniej przez tydzień.
Gnocchi są samczne i lekkie i fantastycznie smakują z makaronami.
Ingredients:
Penne,
For spinach gnocchi:
450 gr frozen spinach (chopped)
1 onion,
1 garlic clove,
1/4 teaspoon ground nutmeg,
200 gr mascarpone cheese,
3/4 cup all-purpose flour,
3 egg whites
Składniki:
Makaron Penne
450 gr mrożonego szpinaku (posiekanego),
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
Ser mascarpone,
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
3/4 mąki,
3 białka
Tomato sauce:
1 onion (chopped)
1 red pepper, seeded and diced
1 garlic clove (crushed)
Can whole peeled tomatoes,
1 tablespoon tomato paste,
1 teaspoon sugar,
1 teaspoon dried oregano
salt and black pepper.
Olive oil
Sos pomidorowy:
1 cebula (posiekana),
1 czerwona papryka (oczyszczona z nasion i posiekana),
1 ząbek czosnku (zgnieciony),
Puszka pomidorów,
1 łyżka przecieru pomidorowego,
1 łyżeczka cukru,
1 łyżeczka oregano
Sól i pieprz.
Oliva
To make tomato souce put onion, garlic and pepper ia a pan. Add two tablespoon of olive. Cook 5 min. Add the tomatoes, tomato paste , bring to boil, stirring occasionally until tender.
Aby zrobić sos pomidorowy dodaj cebulę, czosenk i paprykę na patelnię. Dodaj 2 łyżki oliwy. Gotuj 5 minut. Dodaj pomodory, przecier pomidorowy, poczekaj aż się zagotuje, od czasu do czasu pomieszaj.
Put spinach, onion and garlic in a saucepan, cover and cook until the spinach is defrosted. Remove the lid and increase the heat. Season with salt, pepper and nutmeg.
Cool in a bowl. Add flour and 3 egg whites and cheese. Shape into ovals and refrigerate for 30 min.
Cook the gnocchi in boiling salted water for about 5 min. Remove with a slotted spoon and drain.
Cook penne in a pan until al dente.
Transfer to serving plates and top with gnocchi and tomato souce.
Włóż szpinak, cebulę i czosnek do garnka, przykryj i gotuj, aż szpinak się rozmrozi. Zdejmij przykrywkę i zwiększ ogień. Polós, popieprz i dodaj gałki muszkatołowej.
Potem ostudź w misce, dodaj mąkę i jajka oraz ser, uformuj małe owalne kotleciki i włóż do lodówki na 30 min.
Gotuj gnocchi we wrzącej posolonej wodzie przez około 5 min. Wyciągnij je cedzakiem i wysusz.
Ugotuj penne w garnku, żeby było al dente.
Przenieś na talerz na wierzch połóż gnocchi i sos pomidorowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz